„БАШ Мечките“ се разправиха безпроблемно с отбора на „Чавдар“ Троян

Четвърти кръг от Националната баскетболна лига – аматьори – Централна България

            „БАШ Мечките“ унизи отбора на „Чавдар“ Троян с 88:59 в мач, игран на стадион „Ивайло“ на 26.11.2016 година.

         Първата топка бе спечелена от Стилиян Димитров, който подаде на наместилия се под коша Найден Найденов. Точка не последва. Първият кош за мача бе отбелязан от линията за 3 точки – дело на Георги Павлов. Непосредствено след като троянци изкараха топката, той успя да я открадне и да асистира на вече избягалия на контраатака Найден Найденов. До края на първата част двата отбора играха точка за точка и оформиха крайното 18:18.

             „Младоците“ (Найден Найденов, Пламен Стефанов, Георги Павлов, Иван Чолаков) начело с ветерана Митко Митков влязоха за болярския тим през втората част. 7 минути и 30 секунди те успяха да запазят мрежичката си суха, като направиха серия от 23 точки. Венцислав Кукински („Чавдар“ Троян) се опита да вдигне духа на отбора си със зрелищна забивка на контраатака, но … твърде късно. „Мечоците“ се оттеглиха на почивката с усмивка и комфортна преднина от 24 точки – 22:46.

            Третата част започна с кош на троянския тим, дело на Павел Игнатовски, който веднага бе върнат с тройка на Стилиян Димитров. В следващите 6 минути двата отбора играха спокойно, като си размениха по равен брой кошове. При оставащи 3 минути до края на частта Пламен Стефанов – малкото „мече“ – замени изморилия се Найден Найденов, като амбицира отбора. Той успя да реализира два мощни пробива „над главите“ на своите „батковци“, което допринесе за спечелването на частта – 16:17.

            Просто доиграване на мача бе четвъртата част. Първият кош бе дело на Пламен Стефанов, който получи пас от другия край на игрището от Георги Павлов. Серия от 6 точки сломи напълно духа на троянци, а мощен чадър на Стилиян Димитров напълно ги довърши. Кош в последните секунди, дело на Иван Чолаков, оформи крайното 88:59.

            Най-полезен за мача бе Георги Павлов, който завърши с коефициент на ефективност 34 и дабъл-дабъл (27 точки и 11 борби). Добре му асистираше Найден Найденов – ученик от Спортно училище – град ВеликоТърново, който овладя 9 борби, направи 6 асистенции, отне 2 топки и вкара 6 точки. Пламен Стефанов, също ученик от Спортно училище – град Велико Търново, за пореден мач се включи много добре с 8 точки и 5 борби.

Гледайте в You Tube

naiden plamen
 Найден Найденов  Пламен Стефанов

Be the first to comment

Leave a Reply