Недрет Заструг: „Мечтая с „Болярки“ да играем в Шампионската лига“

Недрет Заструг е една от основните състезателки на ЖФК „Болярки“, учи в Спортно училище – град Велико Търново. Държавна шампионка е с великотърновския тим за девойки до 17 и до 15 години. Неотдавна бе избрана сред най-добрите млади футболисти на България по програмата „Децата и футболът“ от Асоциацията на българските футболисти.

Интервюто с Недрет Заструг е дело на капитана на „Болярки“ Лора Петрова, която е част и от клуб „Спортна журналистика“ в Спортно училище – град Велико Търново.

– От колко време се занимаваш с футбол?

– Занимавам се с футбол професионално от 4 години, а иначе просто играех с момчетата.

– Как избра точно този спорт?

– По принцип не съм избирала, то просто стана случайно. Даже не обичах да гледам футболни мачове, но веднъж вуйчо ми беше пуснал някакъв мач. Стана ми интересно. На следващия ден реших да поиграя с момчетата, взе че ми хареса и започнах да играя и да следя футболни мачове. След това се записах да играя в женския отбор на „Места“. Така стана всичко.

– Какво ти харесва във футбола?

– Футболът ми дава много прекрасни моменти, ценни уроци.

– Какво изпитваш, когато играеш?

– Най-вече удоволствието от играта, защото това е една наистина уникална игра. Изпитвам щастие, особено когато побеждаваме. Приемам дълбоко емоционално и загубите, страдам.

– Когато си започнала да тренираш за пръв път, имало ли е други момичета, които също са били запалени по този спорт?

– Не, аз бях единственото момиче, което имаше интерес към тази игра.

– Какви успехи имаш досега с футбола?

– Много участия в националния отбор на България, станахме държавни шампионки до 17 години, също и до 15 години. Това за мене са златни мигове. С „Болярки“ участвахме в международния футболен турнир в Полша – класирахме се четвърти, с националния отбор в международните приятелски срещи, които се проведоха в Албена и в Румъния.

– Какви индивидуални награди имаш?

– Статуетка за “Най-добра млада футболистка за 2016“ и награда за “Най-добър състезател“ на турнира за купата на М&BM. Успехите си дължа на моя треньор Валентин Витанов – строг и много всеотдаен човек. Благодарна съм му, че съм достигнала до това високо спортно ниво.

– Имаш ли мечта, свързана с футбола?

– Мечтата ми е някой ден да играя за силен отбор и да спечеля най-желаната награда от всяка футболистка – това е Златната топка.

– Любим отбор и футболист?

– Отборът, който ми е на сърце, е “РЕАЛ МАДРИД“, а моят идол е португалецът Кристиано Роналдо.

– Какво ще си пожелаеш занапред?

– Пожелавам си най-вече здраве, да нямам контузии, да ми се сбъдне мечтата и някой ден да играем с отбора ми “Болярки“ в Шампионска лига!

Лора ПЕТРОВА

Be the first to comment

Leave a Reply