Представителна изява на група по интереси “ Млад спасител“ – Спортно училище – град Велико Търново по проект „Твоят час“

Състезание по водно спасяване и плуване

Участниците в групата по интереси  “ Млад спасител“ развиваха   плувни умения и умения  за водно спасяване в продължение на 30 учебни часа като за повечето от тях това са първи занимания с този вид спорт.

На 22.04.2017 година членове на “ Млад спасител“ от Спортно Училище – град Велико Търново участваха в състезание по плуване и водно спасяване в дисциплините:  съчетано плуване, супер воден спасител, 50 метра свободен стил, което се проведе в  закрития плувен  басейн на гр. Павликени

То е организирано  за първи път от Община Павликени и БЧК – град Велико Търново. В него се състезаваха седем отбора от Свищов, Русе, Павликени, Велико Търново – „Боляри“, „Етър“  и Спортно Училище – град Велико Търново. Сред състезателите беше и Антъни Иванов – млада надежда в плувните спортове в България, което даде възможност на младите ни плувци и водни спасители,  да се докоснат до именит спортист, един от най-добрите в България. Той е покрил нормативите за олимпийски дистанции.

Нашите момчета се представиха достойно и заеха престижни места в крайното класиране, както следва: Здравко Баблаков се класира трети в състезанието „Супер воден спасител“, много добре се представиха и Недред Неджипов и Константин Илиев, както и Кристиян Димитров  и  Димитър Филипов, който само след два месеца,  през които се научи да плува,  успя да се състезава достойно с утвърден плувец от световна класа като Антъни Иванов.

Състезателите ни се включиха и завършиха успешно състезанията във всички възможни дисциплини, съответно на втори и трети места.

Като ръководител на групата, поздравявам младите спасители за тяхното старание, желание и смелост да покажат  придобитите знания и развитите  умения пред публиката на това   отговорно състезание.

Ръководител на групата по интереси “ Млад спасител“: Георги Байдаков