Представителна изява на група по интереси “Спортно самбо за повишаване на общо физическата и психическата подготовка на активно спортуващите“ – Спортно училище – град Велико Търново по проект „Твоят час“

Участниците в група по интереси Спортно самбо за повишаване на общо физическата и психическата подготовка на активно спортуващите  в Спортно училище – град Велико Търново реализираха представителна изява на 30 април 2017 година в зала по борба-юг, стадион „Ивайло“– град Велико Търново, на тема: „Представяне пред родители на придобитите спортни умения по самбо“.

Целта на проекта  на групата по интереси Спортно самбо за повишаване на общо физическата и психическата подготовка на активно спортуващите  е да покажат пред своите родители овладени техники и хватки от спортното самбо, които спомагат за тяхната координация, концентрация и физическо състояние.

В самбото се изпълняват хватки от стойка и партер /нисък и висок/, учениците са усвоили и двете позиции и ги прилагат на практика успешно. В демонстрацията участваха двойки партньори с близко един до друг тегло. На едно от децата, родителят се е занимавал професионално със самбо – Петко Върбанов и той сподели, че за времето, което е работено с учениците, същите са постигнали много добри резултати.

Гости на представителната изява бяха г-н Лако Лаков – дългогодишен треньор по борба,  г-н Петко Върбанов – родител, професионални състезатели по самбо и бойни изкуства.

Учениците Спортно самбо за повишаване на общо физическата и психическата подготовка на активно спортуващите под ръководството на своя ръководител Мирослав Колев показаха атрактивни хвърляния, техники за защита.

Гостите останаха удовлетворени от видяното и похвалиха участниците за тяхното старание като отчетоха техния напредък.

Ръководител на група по интереси Спортно самбо за повишаване на общо физическата и психическата подготовка на активно спортуващите“: Мирослав Колев