Международен турнир по конен спорт в конната база в с. Арбанаси

Тридневната надпревара от 12 до 14 май 2017 год . включва стартове по всестранна езда, една и две звезди за юноши и мъже, и конкур – ипик / прескачане на препятствия/ за юноши и младежи.
В състезанието вземат участие около 50 състезатели от Южна Африка, Йордания, Русия, Румъния и България.

Учениците от Спортно училище – град Велико Търново

в международния турнир по конен спорт

Преслава Згурева отговаря на въпросите на Стоил Стефанов.

Какво представлява състезанието, на което бяхме свидетели?

Състезанието се провежда в 3 дни – първи ден – обездка, втори – крос, трети – кункур ипик и награждаване. Днес наблюдавахте състезанията по прескачане на препятствия. Това е международен турнир с участието на България, ЮАР, Русия и Йордания.

Кои са състезателите от Спортно училище, участници в състезанието?

Участваха Ердохан Османов с кон Лачита. Преслава Згурева с коне Леон, Каризма и Пинкер; Анна Дойчинова язди Каталина, Белисима, Либерти, Айсгърл; Ирина Николова – Контеса, Карина и Катрин. Малката Елена Николова участва с Капричио.

Как се представихте?

Ние станахме първи в кункур ипика.

Анна Дойчинова мина чист крос 2 ** с Айсгърл – това е по-тежкият клас – една от най-сериозните дисциплини в България.

Аз се състезавам с 5-годишния Квебек. Доволна съм от представянето си.

Гостите от ЮАР са втори.

Организаторите на международния турнир са Михаил Костов – председател на КСС „Калоян 92“, Юри Вълев. На турнира присъства и Теодор Шейтанов – председател на Българската федерация по конен спорт.

Благодарим на Преслава, която беше така добра да ни отдели от времето си и да ни покаже част от препятствията за кроса, въпреки че бързаше за участието си в поредния етап от състезанието.

И една усмихната майка. Тя е винаги до дъщерите си Елена и Ирина, които от малки са с конете и имат престижни награди от държавни и международни състезания.

Стоил Стефанов

Клуб „Спортна журналистика“

« 1 на 4 »