„Етър“ показа зъби, но не успя да отстрани „Септември“

мач със „Септември“СФ – 21.11.2016г. – стадион „Ивайло“ – Велико Търново

 На стадион „Ивайло“ във Велико Търново на 21.11.2016 година набор 2001 на „Етър“ се бори до финалния сигнал, но не успя да победи софийския отбор „Септември“ в мач реванш от осминафиналите за Купата на БФС. 3:1 за „Септември“ завърши първата среща и момчетата на Марин Стефанов се нуждаеха от победа с два гола, за да продължат напред.

Борбено и агресивно започнаха мача и двата отбора. „Етър“ не трябваше да допуска гол в своята врата, но той не закъсня. Кратко неразбирателство между вратар и защитник на великотърновци доведе до първото попадение на Румен Фратев от „Септември“ в 15-та минута – 0:1. Стражът на домакините успя да неутрализира още два удара на Владимир Николов и Тодор Белнейски. Напрежението повлия на „Етър“ и динамичната игра на столичани доведе до удвояване на преднината им – 0:2 с гол на Емил Колев, който излезе сам срещу вратаря.

Домакините стигнаха до удар във вратата на противника в 36-та минута. За съжаление Бранислав Ботев стреля над гредата.

„Етър“ увеличи натиска над „Септември“ през второто полувреме. Два светкавични гола за 60 секунди. След извеждащо подаване на Николай Лазаров, Бранислав Ботев се озова сам срещу вратаря и прехвърли топката над главата му за 1:2. В края на същата минута Кольо Станев използва грешка в отбраната на „Септември“ и отново прехвърли топката над главата на вратаря. Двете еднотипни попадения повдигнаха духа на „Етър“ – 2:2.

До края на мача интригата се поддържаше с положения пред двете врати. Драматични усилия положиха момчетата на Марин Стефанов да победят. Вратарят Стефан Петров направи няколко добри спасявания.

Равенството в резултата удвои силите на етърци. С играта си впечатлиха Димитър Динев, защитникът Ростислав Узунов, Анджело Глузов, Стоил Стефанов, нападателят Филип Георгиев, Алекс Паунчев, Валери Радославов, Кристиян Радойчев, Борислав Марков, Ерай Алков.

Надеждите бяха разбити в добавеното време. След центриране Емил Колев вкара с глава последния гол за отбора на „Септември“, който продължи към четвъртфиналите.

Асен Асенов и Димитър Динев коментираха: „Влязохме съсредоточено в мача, но не успяхме да осъществим целта си – да вкараме ранен гол, защото по този начин се сломява противника. За съжаление това се случи на нас. Трябваше ни разлика от два гола. Момчетата от „Септември“ ни надиграха като цяло. Те имат повече опит и боравят по-добре с топката, защото имат силни съперници. Всяка седмица срещат отбори като ЦСКА и „Левски“. През второто полувреме играхме за честта си, вкарахме за една минута 2 гола, което ни вдъхна кураж, че сме силни. Това изцяло промени играта. Мачът през втората част беше удоволствие за публиката.“

Професионалното мнение на г-н Марин Стефанов, треньор на футбористите от набор 2001, е: „Въпреки загубата, съм доволен от духа, с който играха момчетата и старанието, което показаха. Резултатът е закономерен, защото отборът на „Септември“ София е много добър – перфектна селекция, отлични условия за работа. Докато при нас – талантливи футболисти, но липса на добри терени и  най-важното –  няма състезателен процес. За да достигне един отбор добра спортна форма, е необходимо да играе поне 7-8 футболни срещи през подготвителния период и 3-4 през състезателния срещу добри съперници, за да се обиграят и добият спортно самочувствие футболистите. Тази година набор 2001 няма първенство и затова логично дойде и загубата.“

Веселин Савов

Клуб „Спортна журналистика“

« 1 на 3 »

Be the first to comment

Leave a Reply