„БАШ Мечките“ разбиха „Перестройка“

Великотърновските отбори във втория кръг от Националната баскетболна лига – аматьори – Централна България

Отборът на „БАШ Мечките“ прегази отбора на „Перестройка“ в градското дерби, проведено на стадион „Ивайло“ на 12.11.2016 г.

По-младите и неопитни играчи на „мечоците“ успяха да подчинят отбора, който срещнаха на плейофния финал миналата година.

Първата част започна доста колебливо за „БАШ Мечките“. Множество грешки, подарени топки и пропуснати стрелби доведоха до загубването и с 11:19.

Отборът промени стила си на игра през втората част. „БАШ Мечките“ стъпиха здраво на паркета и успяха за 10 минути да стопят 8-те точки разлика и да поведат със 7. След успешна тройка на Георги Павлов в последните секунди на полувремето „БАШ Мечките“ се  оттеглиха на почивката с комфортната преднина от 10 точки.

GIF

Второто полувреме започна точка за точка. Минути преди края на частта Николай Василев и Данаил Киров от отбора на „Перестройка“ се мобилизираха и успяха да вкарат 11 попадения в коша, връщайки ингригата в мача – 55:51.

„Перестройка“ бе свалена на земята в четвъртата част. Още в първите секунди Стилиян Димитров мощно заби над главата на Николай Василев. Множество красиви отигравания оформиха крайния резултат – 81:69.

Даниел Киров от отбора на „Перестройка“ бе най-резултатен за мача – 30 точки и 7 борби.

Дебют направи Пламен Стефанов – „малкото мече“ – впечатлявайки със своята стрелба от линията за 3 точки (3/5 за мача). Найден Найденов успя да отбележи за отбора си 7 точки и 5 асистенции – най-много за мача. Впечатляващите с ръста си момчета (най-ниските, в училище – най-високите) са сред най-добрите ученици на Спортно училище – град Велико Търново. Те са баскетболисти от осем години.

Найден Найденов

Пламен Стефанов

Be the first to comment

Leave a Reply